För dig som funderar på utbildning

Företag

Så här skapar du en proffsig B2B-sajt!

Oavsett det handlar om en verksamhet riktad till slutkund eller till andra företag är din egna sajt oerhört viktig när det kommer till att locka besökare och skapa ett intresse kring ditt företag. Webben är en snabb och konkret kanal mellan dig, marknaden och dina potentiella kunder där du med rätt medel på ett effektivt sätt kan skapa viktiga affärsrelationer.

b2b

Om vi dock utgår från B2B, det vill säga ”business to business”, och att din verksamhet primärt riktar sig mot andra företag så finns det några tips att tänka på när man skapar en sajt. Först och främst gäller det att ha en fullt ut genomtänkt sajt från struktur till upplägg och design. Har man en speciell målgrupp man önskar nå är det A och O att undersöka kring dessa människors beteende när det kommer till aktivitet på nätet. Se även till att ha korrekt och lättförståelig information på din sajt så att andra företag verkligen vid en första anblick ges ett hum om fördelarna med att välja ditt företag.

Enkelhet uppskattas i stort sett alltid och man bör absolut ha enkel navigation och upplägg som prioritet när man bygger sajten. Likvidationer.com är ett bra exempel på sajt som på ett enkelt med proffsigt sätt har lyckats fokusera på de viktigaste byggstenarna när det kommer till sajter riktade mot andra företag.

När man väl har byggt en bra grund för sajten är det av stor vikt att hålla sajten vid liv genom uppdatering av både information och teknik. En mobilanpassad version är exempelvis högst aktuellt idag med tanke på människors ökade uppkoppling och surfande. Statistik visar på att över 60 % av företag som väljer att erbjuda en mobilanpassad version av sajten ökar sin försäljning.