För dig som funderar på utbildning

Utbildning

Ekonomiutbildning

Genom att välja en ekonomiutbildning på högskolan skapar du goda förutsättningar om du är intresserad att jobba med ledarskap. Genom en gedigen utbildning har du möjlighet att antingen få anställning inom redovisning, finansiering och marknadsföring, eller att starta ett eget företag inom området.

I en artikel på startaforetag.nu skrivs det att den som väljer att gå en ekonomiutbildning har stora möjligheter att ingå i det framtida ledarskapet inom svenskt näringsliv. Det är nämligen många chefer som utbildas i dessa utbildningar. Idag finns det tre stycken högskolor som följer PRME (The Principles of Responsible Management Education), vilket är ett FN initiativ som arbetar med frågor som på olika sätt främjar företags hållbarhetsarbete och sociala ansvar. På dessa tre högskolor utbildas idag framtidens ledare i att både förstå och kunna agera utifrån hållbarhetsfrågor.

Fakta är tagen från PRME;s egna sida, en engelsk sida med mycket information, http://www.unprme.org/.

 Utbildning

Genom att välja en sådan utbildning har du även goda förutsättningar för att efter utbildningen starta en egen verksamhet som kommer att bli relativt unik jämfört med andra på marknaden. Idag är det många unga entreprenörer som vågar ta steget och starta egen verksamhet, mycket för att det idag finns mycket stöd, vägledning och hjälp att få. En bra sida online där du kan få konkreta tips på hur du ska lyckas starta företag och bli en framgångsrik egenföretagare är startaforetag.nu. Där kan du bland annat få tips av 4 experter om ekonomi och företagande eller läsa om entreprenören Svante Andersson som blad annat står bakom NK-husen.

Att välja en ekonomiutbildning ger stora möjligheter för dig som vill ta dig in i svenskt näringsliv och vara med och påverka kring många stora frågor. En ekonomiutblidning är en bra grund att stå på som innebär många fördelar. Är du en person som gillar att utvecklas och gillar utmaningar är ekonomiutbildning på högskolan något för dig. För att läsa mer kan du kolla in på 3 av landets största högskolor enligt http://allastudier.se;

  • Handelshögskolan i Stockholm
  • Lunds universitet
  • Chalmers tekniska högskola