För dig som funderar på utbildning

Utbildning

Utbilda dig till IT-tekniker

Funderar du på vad du ska utbilda dig till eller står du inför ett vägval att byta yrke helt och utbilda dig till något helt annat än vad du jobbar med idag? Du kanske ska utbilda dig till IT-tekniker?

IT Konsult

Att jobba som IT-tekniker kan innebära mycket då det finns grenar ut från detta yrke, man kan bryta upp det med teknik, system, mjukvara och även grafisk formgivning inom IT yrket och det finns en hel del nivåer och inriktningar man kan välja på när man väljer utbildningen.

Ta en titt hos Yrkeshögskolan vilka aktuella utbildnings som finns inom IT området, genom att gå en yrkesinriktad utbildning som IT-tekniker så kan Yrkeshögskolan vara det du ska välja. Den är anpassad för att direkt efter examen komma ut i arbetslivet och genom den praktik, LiA, lärande i arbete du får göra under studietiden så knyter du många bra kontakter och chanserna för jobb ökar.

IT expertis kommer det alltid att behövas och du kan söka jobb i princip var som helst, vill du kunna utveckla nya datamiljöer och vara med i framkant av den tid vi lever i så är det helt klart intressant att välja en IT-utbildning. Efter genomgången utbildning kan du kolla upp företag för att se om det finns någon ledig tjänst som du kan söka. Det är ett spännande yrke och utmaningar lär inte vänta utan du kommer att få vara med om en spännande resa som IT-tekniker.