För dig som funderar på utbildning

Utbildning

Studera på distans och använd dig av Microsoft Teams

I samband med det aktuella världsläget kan det vara läge att studera på distans. Därmed inte sagt att du behöver gå miste om känslan av social gemenskap och kontakt med utbildningsledare. Tvärtemot kan du få ut allt du önskar och behöver av en distansutbildning, på samma sätt du får av en utbildning på plats. När du väl bestämt dig för vilken utbildning du vill gå är det viktigt att planera för sina studier.

När du studerar på distans kan det vara svårt att komma igång med studierna. Framför allt behöver du ha självdisciplin och vara fokuserad. För att underlätta studietakten och få hjälp att komma igång är tekniska kommunikationsplattformar som Microsoft Teams bra. Du kan enkelt sitta med på alla föreläsningar och du kan även delta i utvecklande samtal med dina kurskamrater via era grupper.

Microsoft Teams som mötesplats

Microsoft Teams fungerar som ett nav mellan människor på nätet. Oavsett om du behöver använda dig av chatt-funktioner, samtal eller videosamtal gör Microsoft Teams det möjligt. Vidare kan du använda dig av appar för teamet du vill samarbeta med. På det viset kan ni samlas på en och samma plats för diskussioner och samtal.