För dig som funderar på utbildning

Utbildning

Deltidsjobb hemifrån

Ibland kanske man vill ha ett jobb som man kan sköte hemifrån. Ett företag bredvid sin anställning eller ett deltidsjobb som ger lite extra klirr i kassan. Det finns flera alternativ att välja, dessa är våra favoriter: 

work from home

Casinobranschen

Den här marknaden är så pass stor att det alltid finns plats för en till lyckosökare. Du behöver inte ens starta upp allting själv, du kan lika gärna slå dig ihop med ett existerande företag och erbjuda dina tjänster och kunskaper på så sätt.

Inom branschen behövs det ofta programmerare till både hemsidor och spel. Om du har dessa kunskaper, behöver du aldrig gå arbetslös. Annars kan man vara kunnig inom marknadsföring eller bara vara väldigt driftig: när man arbetar på en sådan konkurrenskraftig marknad måste man vara listig och villig att jobba.

Mindre webbshop

Köp in varor från Kina och sälj dyrare till Sverige. Du kan få in varor som annars inte går att få tag på i Sverige, varor som folk vill ha men de vågar inte beställa från utlandet. Det här deltidsjobbet är mer för dig som vill ha ett permanent deltidsjobb än du som bara vill få in pengar inför semestern. Att starta en webbshop kräver lite startkapital och det kan ta ett tag innan man börjar gå plus på sina affärer.

Service till allmänheten

Detta kan vara att du har ett hunddagis eller kattpensionat, eller kanske agerar barnmamma åt föräldrarna i området. Pengarna brukar inte vara den största motivationen utan hellre att man vill barn och djurs bästa samt ha en trevlig sysselsättning. Fast är man utbildad och har pedagogisk bakgrund kan man så klart ta mer betalt eftersom man erbjuder en överlägsen tjänst jämfört med andra.