För dig som funderar på utbildning

Utbildning

Billigt är bra för studenten

Det är allt annat än billigt att leva som student, med alla vardagliga behov plus litteratur, sittningar och transportkostnader. Att lära sig att tänka ekonomiskt är med andra ord av yttersta vikt, inte minst genom att ta del av olika erbjudanden som kan hjälpa till att lätta på det ekonomiska trycket.

Student Lund

Som student kommer verkligheten lätt ikapp en och presenterar sig bland annat i form av utgifter. Utgifter som allt som oftast bidrar till att du får prioritera bort sådant som du annars gärna skulle vilja ta del av, men som tyvärr får se sig besegrade av mer basala behov som att ha råd med mat eller att kunna betala hyran.

Att tänka ekonomiskt är därför något som varje fattig student bör anamma så fort som möjligt, eftersom det påtagligt kan underlätta din levnadssituation i positiv bemärkelse.

Storhandla

Du har säkert hört det förut, men vi säger det igen. Se till att göra större planerade inköp varje månad, istället för att sporadiskt småhandla från dag till dag. Det kräver såklart lite engagemang i början av månaden, men att ta sig ut till en stormarknad med betydligt bättre priser kommer i slutändan ha varit värt det. Var noga med att se över eventuella erbjudanden i reklamblad ni får hemskickat, eller att skanna av internet en smula. Det finns många gånger bra erbjudanden som bara väntar på att bli upptäckta.

Tänk i nya banor

Du som student måste ibland också unna dig att leva. Beroende på hur finurlig du är kan det dock kosta väldigt olika när det kommer till olika sorters aktiviteter. Det gäller helt enkelt att tänka i nya banor när man inte har pengar till allt man önskar. Man får också vara inställd på att anpassa sig. När det kommer till resor och att till exempel besöka de svenska fjällen är det i princip bara att glömma under veckor då många är ledig och trycket är på topp.

För att få råd med resor som detta krävs det istället att man tar sig dit under lågsäsong eller att man planerar in resan på dagar som i allmänhet lockar färre besökare. Är man främst ute efter skidåkningen så är paket ifrån Söndag till Torsdag helt optimalt och garanterar dig ett betydligt lägre pris.

Det finns såklart det som är än bättre, nämligen det som är gratis eller i princip gratis. På ungefär samma vis som när det kommer till att leta fram bra erbjudanden för matvaror, kan man ofta hitta tävlingar och erbjudanden på internet där du kan delta och helt enkelt ha turen att vinna resor för sportlov och dylikt. Vi behövde till exempel inte rota runt länge för att upptäcka ett erbjudande hos Betsafe där man som spelare erbjuds chansen att vinna en helg i Åre med boende och att dessutom få chansen att träffa en av våra absolut bästa skijibbers Jon Olsson.