För dig som funderar på utbildning

Arbete, Utbildning

Dags att söka jobb

Är det så att du är klar med din utbildning och det är dags att söka jobb? Att gå från skolbänk till ett första jobb är oerhört spännande och ingenting är mer inspirerande om du får ett jobb inom det du utbildat dig till, att för i praktiken göra det du läst och studerat till.

recruiting

Arbetsförmedlingen är en plats bland många  där det går att kolla upp vilka jobb som finns ute på marknaden för tillfället, det är även dit du går när du utbildat dig klart och ska börja söka efter arbete. Det går även att kolla runt på olika företags sajter om det finns några lediga tjänster. Om du vet av ett företag som du skulle vilja jobba på så håll koll på deras sajt om det skulle dyka upp någon ledig tjänst. Vem vet, det kanske är just dig dom söker efter.

Arbetsmarknaden är inte rolig idag och tyvärr kan det vara svårt att hitta jobb, men skam den som ger sig. Är du framåt och verkligen vill jobba så kommer det att lösa sig. Det gäller att tänka positivt och kanske prova på yrken som man kanske inte hade tänkt sig, allt för att få jobb och en inkomst. Det går alltid att byta karriär och yrkesbana om något annat skulle dyka upp som passar dig bättre. Bara för att man börjat på ett företag betyder det inte att man blir kvar där fram till pensionen.